s01 E24 s01 E26

Военновъздушна база Нелис, Зона 51

Знаете ли, че…

Слуховете за извънземни същества и обекти в зона 51 са подклаждани от ФБР и Пентагона, за прикриване на истинската дейност в нея.

Материалите по-долу допълват подкаст епизода
и разглеждани отделно са извадени от контекст.

Зона 51 - Вход

Там, където са събрани най-добрите инженери, най-потайните шпиони и най-смръщените военни. Мястото, където даже извънземен не може да прехвръкне, нежели пиле. Районът с най-много конспирации на квадратен метър и най-подходящите сцени за филмовата индустрия.

Зоната, зоните и инцидентът в Розуел

Макар и гледана от високо, се забелязва, че зона 51 е като опустяла. Това е защото всичко е под покрив. Жълтеникавото петно в горния край е пресъхналото езеро Груум.

Зона 51
Зона 51: Не се вижда жива душа.
Снимка: Popular Mechanics

Ако разгледате внимателно долната схема, че забележите две неща:

Едното е, че Комисията за атомна енергия е номерирала зоните в района от 1 до 30. В това естествено изброяване и подреждане 51 стои като… извънземно. Оевидно то е част от друга, вероятно номерация на Пентагона, защото на северозапад (извън горния ляв ъгъл) се намира Зона 52 създадена през 1957 г. и осигуряваща изолирано място за тестване на балистични и неядрени характеристики на атомните оръжия. 

Другото е, че липсват зони 21, 24 и 28. Но те вероятно са станали част от други с течение на времето.

В горния десен ъгъл се вижда числото 375 – номерът на пътя, наречен „Извънземна магистрала“.

Номерация на зоните в Невада
Номерация на зоните в Невада край зона 51
Изображение: Vox
Ню Йорк Таймс
Ню Йорк Таймс (18.09.1994) за доклада на ВВС.
Снимка: Архив на NYT

През 1994 ВВС на САЩ публикуват доклад по инцидента в Розуел.

Секретният роект Могул, който е следил за ядрени взривове, е изпълняван главно в Ню Мексико, където е тестван на полигона White Sands. Правени са многобройни полети с балони, които носели както сензори, така и радарни рефлектори, за да улесняване улавянето на ядрени взривове. За нетренирано око рефлекторите са изглеждали много странно – геометрична бъркотия от пръти и метално фолио.

В крайна сметка сустемата успява да подслуша както американските ядрени взривове в Тихия океан, така и първата атомна бомба на Съветския съюз през 1949.

Проектът е научен успех, но оперативен кошмар, защото се сблъсква е един сериозен и нерешим за тогава проблем: Ветровете в тропопаузата (преходната зона между тропосферата и стратосферата, където се ловят сигналите). Те са силни и изтласкват неуправляемите балони извън обхвата на радиокомуникациите със земята. Ето защо проектът е прекратен в края на 1950 г.

Това всъщност се случва и на 8 юли 1947, когато балон е отнесен и по-късно пада в района на Розуел. Тъй като Могул е секретна програма, в Розуелското военновъздушно поделение, което участва в прибирането на останките, не знаят от и за какво са те. Така тръгва мълвата за паднала летяща чиния.

Розуел Дейли Рекърд
Розуел Дейли Рекърд (08.07.1947) за инцидента
Roswell Daily Record, Public domain, via Wikimedia Commons

Селцето Рейчъл

Рейчъл
Рейчъл: Вървете си у дома.
Снимка: No Aalienstock

Организираният през 2019 г. музикален фестивал Alienstock, е кошмар за няколкото десетки жители на селцето. Тях никой не ги е питал и те не искат повече това да се повтаря. Затова създават сайт, с който се обръщат към света навън. Това, което казват на хората в своето обръщение към тях е някак си мило и трогателно:

Ние сме група от жители на Рейчъл, Невада, загрижени за начина, по който се случи Alienstock 2019 и за въздействието му върху нашата общност. Заедно притежаваме над 30% от земята тук. Повечето от нас избраха Рейчъл като място, където да се пенсионират спокойно. Всички обичаме и ценим девствената висока пустиня на централна Невада, която наричаме дом. Харесваме Рейчъл такова, каквото е. Ако искахме партита, щяхме да изберем Лас Вегас за пенсиониране.

Организаторите на Alienstock не включиха засегнатите жители в планирането на събитието, нито пък ни информираха за плановете си. Вместо това бяха отправени онлайн заплахи за „превземане на Рейчъл“. Опитахме се да се борим със събитието на няколко заседания на комисарите на окръга, но в крайна сметка трябваше да гледаме как селцето ни е превзето от дрогирани и пияни тълпи, необръщащи внимание на собствеността ни или на желанието ни за мир и тишина.

Събитието на Alienstock през 2019 г. беше много неорганизирано. Нямаше охрана на събитието и посетители се състезава с коли из града, изравяйки черните пътища през целия уикенд. Нашата долина беше цялата в прах! Освен това до ранните сутрешни часове бяхме залети с абсолютно ужасна музика от самодейни групи. Това беше особено досадно за тези от нас, живеещи близо до мястото на събитието и покрай Груум авеню.

Вместо да плащат високите такси за лагера, много посетители избраха да лагеруват на околните обществени земи, причинявайки значителни щети на пустинната растителност и околната среда. Когато посетителите си тръгнахме, останахме с боклуци, които се разнасяха по цялата пустиня и по цялата магистрала. Да не говорим за боклука, хвърлен в собствените ни имоти.

Поради липса на охрана на мястото на събитието имаше множество незаконни лагерни огньове и фойерверки. Повечето посетители не разбират колко бързо може да се разпространи огънят извън контрол в сухата пустинна растителност, особено при силен вятър. Доста пустинни градове бяха напълно унищожени от излезли от контрол лагерни пожари.

Alienstock раздели дълбоко нашата малка общност. Събитието през 2019 г. донесе някои сенчести герои в нашия град и се страхуваме, че ако стане ежегодно събитие, то ще донесе повече престъпност в нашия мирен град. Знаем, че 99% от посетителите са добри честни хора. Но нас ни тревожи останалияр 1%. Жителите на Рейчъл са свикнали да оставят домовете и колите си отключени. Много имоти дори не са оградени. Поради събитието Alienstock повечето от нас трябваше да отделят значително време и пари, за да подсигурят имотите си. В целия град има нови табели „Влизането е забранено“. Това не е Рейчъл, която избрахме за наш дом!

Alienstock не е от полза за нашата общност или за окръга. Окръг Линкълн загуби между $250 000 и $300 000 в събитието през 2019 г. В резултат на това, когато магистралата до Рейчъл беше отново асфалтирана през 2020 г., тя не беше асфалтирана чак до Рейчъл. Не останаха пари за асфалтиране на последните 20 мили! Както се очакваше, през 2021 г. нашите данъци върху имотите се повишиха, за да възстановим загубите. В същото време стойностите на имотите ни, които са били стабилни в Рейчъл от десетилетия, спаднаха драстично. В крайна сметка кой иска да живее до цирк?

Ние със сигурност не го! Ето защо решихме да създадем този уеб сайт. Благодаря ви, че отделихте време да прочетете това.

Загрижените жители на Рейчъл

Извънземни котенца

Щом сте стигнали до тук, заслужавате да видите и мястото на което ви обещават, че:

Ще се забавлявате добре, безопасно и законно с нашите извънземни момичета.

Alien Cathouse

Само ще трябва да отскочите до Лас Вегас.