s02 E02 s02 E04

За още някои аспекти на секса

Знаете ли, че…

Вибраторът е създаден през 1869 г. за лечение на „истерия“ и „женски разстройства“ с предизвикване на „истеричен пароксизъм“ (викторианският термин за оргазъм).

Материалите по-долу допълват подкаст епизода
и разглеждани отделно са извадени от контекст.

Еротика

Сексът е много повече от преплетени крайници и пропити с пот чаршафи. Той е най-естественото нещо на света и все пак за него се говори най-малко. Светът третира секса като табу и прави неща, за които почти нищо не знае. Повечето от хората продължават да не са информирани, но същевременно се срамуват да научат нещо, за да не издадат незнание или „нездрав интерес“. Ето и в този епизод няколко интересни факта, които могат да ви изненадат.

Ако искате оргазъм, останете с чорапи

Забравете бельото, ако искате да увеличите шанса си за оргазъм, останете с чорапите по време на секс, казва изследване , направено от университета в Гронинген. Никой не е сигурен защо това работи, но едно от предположенията е, че за да постигнете оргазъм, трябва да сте напълно отпуснати и без безпокойство. А студените крака могат да попречат да влезете в спиралата на най-върховното удоволствие. Това се отнася най-вече за жените.

Вагината ви няма да се разшири

Странно популярен мит, който циркулира в интернет в наши дни, е, че прекомерният секс или сексът с голям партньор или играчка може да разтегне вагината и/или срамните устни на жената и те да си останат така. Влагалищният канал е мускул и не се разтяга завинаги от поставянето на голям пенис или играчка. Той е невероятно издръжливо и бързо се възстановява. Също така, формата и размерът на срамните устни са уникални за всяка жена и не са показателни за нейния сексуален статус или история.

Обиколката на пениса е по-важна от дължината

Много мъже обичат да сравняват дължината на пенисите си, но единствените хора, които наистина се интересуват от тези сантиметри, са… други мъже. Влагалището е основно покрито с механорецептори за разтягане. Това означава, че за жените обиколката (или ширината) е по-важен размер на пениса.

Яйцеклетката избира „печелившия“ сперматозоид

Повечето от нас си представят зачеването като състезание към яйцеклетката, в което най-бързият сперматозоид побеждава и предава гените си на бъдещото бебе. Това е един от онези сексуални „факти“, които трябва да забравите. Той вероятно е заимстван от разбирането, че мъжете атакуват, пробиват, проникват… Докато жените лежат пасивно. В действителност яйцеклетките имат сложни биологични механизми, които активно избират кой сперматозоид да допуснат. И това не винаги е първият пристигнал. 

Пенисът и вагината са по-малко от 10% от ерогенните зони

Цялото тяло е способно на възбуда, удоволствие и стимулация, така че фокусирането само върху гениталиите може да доведе до лош резултат. Отделете време за възбуждане на цялото тяло, като стимулирате навсякъде, включително крайниците и торса. Да отидеш направо към гениталиите в много случаи е причина за неудовлетворителен секс.